ALMANYA DA İŞ VE YAŞAM

Her geçen gün gelişen ve değişen teknolojilerin yanında, yaşam standartlarının da, bununla beraber paralel olarak daha iyiye gitmesi, herkesin refah içinde yaşamayı hedeflediği bir dünyadayız.

Bu sebeple Almanya yıllardan beri, refah düzeyi yüksek, kaliteli yaşam standardı ve güçlü ekonomisi ile başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkeden yoğun bir iş gücü göçü yaşamaktadır.

Siz de kendinize yurt dışında bir gelecek kurmayı planlıyorsanız, Hello Germany’nin size sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Başvuru ücretli mi?

Hayır, başvurularımız ve tüm diğer hizmetlerimiz de ÜCRETSİZDİR. 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu gereğince İş Arayanlardan ÜCRET ALINMASI YASAKTIR!

Nasıl başvuru yapacağım?

Tüm başvurular site üzerinden online şekilde gerçekleştirilir. Başvuru sayfamızda, kişisel bilgilerinizi içeren ve profesyonel iş tecrübelerinizi açıklayabileceğiniz iş başvuru formunu doldurmanız ve gerekli belgelerinizi diploma, sertifika vs. gibi yüklemeniz gerekmektedir.

Başvurdukdan sonra kabul edilirsem ne yapmam gerekecek?

Başvurunuz kabul edilirse bizlerden size bilgilendirme maili gelecek ve uzmanlarımız, bir sonraki aşamalar için sizler ile direk irtibata geçip, hem size uygun görülen iş yerleri, vize başvurusu vs. ile ilgili daha detaylı bilgi verecektir.

Almanya'ya giderken ortalama ne kadar param olması gerek?

İşe başladıktan sonra ilk maaşınızı alacağınız süreye kadar hayatınızı sürdürebilmeniz için, yemek, yol masrafı gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için bir miktar paranız olması gerekmektedir. Konaklama imkanı sağlandığından hesaba katılmamıştır. Tabii bu miktar kişiye göre değişebileceği gibi en az ortalama 700 – 900 Euro olarak hesaplamak gereklidir.

Gittiğimde kim beni karşılayacak? Kiminle bağlantıya geçeceğim?

Karşılıklı anlaşma sonucunda, sizler için uygun bulunan işyerinin adres bilgilerini ve orada irtibat kurabileceğiniz kişilerin iletişim bilgilerini, vizenizi aldıktan sonra, şirketimiz tarafından sizlere bildirilecektir.

Verilen çalışma izininin süresi ne kadar?

İşvereniniz ile imzaladığınız sözleşmenin ardından, 1 senelik oturma ve çalışma izni verilecektir ve sonrasında uzatılacaktır.

Almanya'da bu çalisma izniyle ne kadar kalabilirim?

Almanya için alacağınız ilk vize 6 aylık olup, turistik vize kapsamında olacaktır. Anlaştığınız iş yerinde, iş hayatına başladıktan bir kaç ay sonra işe bağlı olarak 1 senelik oturma ve çalışma izni verilecektir. Bu süre dolduktan sonra aynı iş yerinde veya benzeri bir işyerinde mesleğinizi devam ettiğiniz sürece, bu süreler uzatılacaktır. Almanya’da 5 (beş) sene çalışma ve oturma süreniz sonunda sınırsız bir oturum ve çalışma izni almanız mümkün.

Ne zaman vatandaşlık alabilirim?

Federal Almanya vatadandaşlığı için, 8 (sekiz) yıl Almanya’da ikamet etmeniz gerekmektedir. Bu süre zarfından sonra vatandaşlık hakkına sahip olabilirsiniz.

Seçilirsem ailemi/çocuklarımı da götürebilir miyim?

Aile birleşimi için oturum aldıktan sonra başvurabilirsiniz. Aile birleşimi, müracaat sonrası 2-3 ay içinde gerçekleşir.

Size gönderdiğim CV'nin Türkçe olması yeterli mi?

Başvurunuz kabul edildikten sonra, gerekirse sizler den CV’nizi ve evraklarınızı Almanca ya tercüme edilmiş şekli istenecektir. Bununla ilgili detaylı bilgiyi başvurunuz kabul edildikten sonra mail ile sizlere bildireceğiz.

Hangi mesleklerden ve sektörlerden eleman ihtiyacı var?

Birçok sektör ile birlikte bizlerin uzmanlastığı Sağlık, Mühendislik ve Turizm sektöründe de personel açığı bulunmaktadır.

Almanca bilgisi zorunluğu var mı?

Evet. Almanca bilgisi olması size daha çok iş imkanı, daha yüksek maaş, daha iyi bir hayat standardı sağlayacaktır. Ayrıca yabancı bir ülkede yaşamaya karar verdiyseniz, hayatınızı mutlu ve eksiksiz sürdürmek istiyorsanız, o ülkenin diline hakim olmanız size kolaylık sağlayacaktır.

Almanca dil bilgisi seviyesi en az ne olmalı?

En az B1 seviyesinde Almanca dil bilgisine sahip olmanız uygun olacaktır.

  • A1 seviyesi: Az Almanca bilgisi.
  • A2 seviyesi: Almanca temel bilgisi.
  • B1 seviyesi: Orta seviyede Almanca bilgisi.
  • B2 seviyesi: Iyi Almanca bilgisi.
  • C1 seviyesi: Pek iyi Almanca bilgisi.
  • C2 seviyesi: Mükemmel ile anadiline yakin Almanca bilgisi.
Eğer Almanca bilgim yoksa nerelerden eğitim desteği alabilirim?

Ülkemizde, online eğitim veren dershaneler, üniversiteler hatta belediyeler de dil eğitim kursları bulunmaktadır. Bunun dışında çeşitli özel Almanca dil eğitimi veren dil kurslarından belirli bir ücret dahilinde kısa sürede A2 veya B1 seviyesinde Almanca dili eğitimi alabilirsiniz. Tüm bu eğitim merkezlerinden alacağınız eğitim sonunda TELC veya Goethe sınavına girip Almanca seviyenizi tasdiklemeniz gerek. Bu kurumlardan mutlaka Almanca seviyenizi belgeleyen bir sertifka almanız gerek.

Kimler başvurabilir? Aranan özellikler nedir?

Almanca bilen (B1 seviyesi), sağlık sorunu olmayan 25-45 yaş arasında meslek diploması ve meslek sahibi olan herkes başvurabilir.

Almanya'ya ilk gittiğimde nerede kalabilirim?

Almanya’da kiralık ev bulmak oldukça zor ve özellikle ilk kez Almanya’ya gelen kişiler için bu durum bir kat daha zordur, çünkü kiralama için 3 aylık maaş bordrosu istenmektedir. Bu sebep ile tüm Sağlık ve Turizm sektöründe çalışanlarına Almanya’da konaklama imkanı sağlıyoruz.

Hemen Başvur